999 kr. kvar till fri frakt

Sittkuddar och Sittkilar

Vad är en sittdyna/sittkil?

Sittdynan är en luftfylld sittkudde som ger ett mjukt, instabilt underlag. Insidan av dynan är fylld med luft, vilket ger den viss flexibilitet och rörlighet.

Oavsett om den används som en dynamisk sittdyna eller som ett träningsredskap, ger "bollkudden" dig möjlighet att förbättra stabilitet, balans, flexibilitet och rörlighet med enkla övningar, oavsett ålder eller färdighetsnivå.

Vad kan sittdynorna användas till? Sittkudden eller kilen används ofta som ett ergonomiskt stöd för traditionella stolar eller sittplatser för att främja en aktiv sittställning. De är lämpliga för användning i hemmet, på kontoret eller på andra platser där man sitter länge. Sittdynan används även inom rehabilitering och fysioterapi för att förbättra kroppsstabilitet, flexibilitet och koordination.

Genom att göra enkla övningar samtidigt med att du sitter på den luftfyllda kudden kan man stärka olika muskelgrupper, särskilt rygg- och magmusklerna. Samtidigt avlastas ryggraden och blodcirkulationen stimuleras. Sittdynor är alltså ett praktiskt sätt att aktivera och träna kroppen även när man sitter.

 

Läs mer om det

Underkategorier

Vilka är fördelarna med sittdynor? 

Sittkuddar erbjuder en mängd fördelar för dem som använder dem. Här är några av de viktigaste fördelarna:

Aktiv sittställning: 

Främjar en upprätt och aktiv sittställning. Genom att sitta dynamiskt och ständigt anpassa sig till kuddens instabila yta aktiveras ryggmusklerna, magmusklerna och bäckenbotten för att upprätthålla balansen. Detta kan bidra till reducerad ryggsmärta och färre spänningar.

Förbättrar balans och stabilitet: 

Att sitta eller utföra övningar på en balanskudde kräver konstant justering av kroppen för att upprätthålla balansen. Detta bidrar till att förbättra balans och stabilitet och kan minska risken för fall, särskilt hos äldre.

Stärker muskulaturen: 

Den instabila ytan på bollkudden utmanar kroppens muskler. Att sitta eller göra övningar på sittkudden stärker framför allt rygg- och magmusklerna. Starka bålmuskler bidrar till en bättre hållning, en flexibel, stabil och frisk ryggmuskulatur och en förbättrad ryggradshälsa.

Främjar blodcirkulationen och aktivering av musklerna: 

Att sitta på en sittkudden skapar en lätt instabilitet som stimulerar kroppen att hela tiden göra små rörelser. Detta stimulerar blodcirkulationen och aktiverar musklerna, vilket kan leda till bättre syresättning av vävnaderna och ökad energiförbränning.

Rehabilitering och fysioterapi: 

Sittdynor används ofta inom rehabilitering och fysioterapi. De erbjuder ett skonsamt sätt att återställa rörlighet, koordination och stabilitet efter en skada eller operation. Sittkudden kan också användas vid rehabilitering av leder, särskilt fotleden.

Genom att använda sittdynor och sittkilar kan man hålla kroppen frisk och sund, förbättra hållningen och öka den generella stabiliteten och rörligheten. 

Vad är speciellt med TOGU sittkuddar? 

Våra mycket populära sittdynor och kilar från TOGU i Tyskland har alltid valts för den höga kvaliteten på deras design. Sittkuddarna är ett praktiskt och utrymmesbesparande alternativ till den stora träningsbollen. Som uppfinnare av sittkuddarna tog TOGU den första luftfyllda sittdynan på marknaden i mitten av nittiotalet. Den första Dynair® sittdyna erbjuder många användningsmöjligheter, både som en dynamisk sittdyna och som ett effektivt träningsredskap.

Oavsett ålder och förmåga kan människor förbättra sin balans, flexibilitet och rörlighet med enkla övningar. Sittdynorna är pålitliga tränings- och terapiverktyg som håller kroppen frisk och sund.

Vi har med stolthet och under många är sålt produkter från TOGU och våra kunder är särskilt nöjda med de populära sittdynorna och sittkilarna. 

Sittkuddarna och sittkilarna finns i olika storlekar, modeller och färger.

Norton
Handla med sinnesfrid
100% säker shopping genom Norton
PEPPOL faktura