999,00 kr. kvar till fri frakt

Optimal hand- och fingerhälsa med Putty träning

Utforska fördelarna med knådlera för hand- och fingerträning och rehabilitering med vårt sortiment av TheraPutty eller PROPutty som vi kallar det på fysia.se. Vår innovativa handträningsmassa är utformad för att stärka och förbättra din hand- och fingerhälsa på ett roligt och effektivt sätt.

Läs mer om det

Underkategorier

Vad är Therapy Putty, också kallat knådlera, terapilera, handträningsmassa, handträningsdeg?

PRO Putty från PROcare.dk är en mjuk och formbar handträningsmassa, även känd som knådlera eller terapilera. Denna modellera är inte bara för konstnärligt skapande utan fungerar även som ett utmärkt träningsredskap för att utveckla och upprätthålla hand- och fingerstyrka, koordination och finmotorik.

Fördelar med handträning med PRO Putty

  1. Styrketräning: Knåda, krama, sträck och forma massan för att träna de små musklerna i händerna och fingrarna, vilket är särskilt fördelaktigt för personer med nedsatt greppstyrka.
  2. Smidighet och finmotorik: Förbättra fingerfärdighet och rörlighet genom att skulptera små föremål och utföra finmotoriska övningar.
  3. Stressreduktion och avspänning: Att arbeta med knådlera kan vara avkopplande och en effektiv metod för att lindra stress. Det kan fungera som en form av mindfulness-träning samtidigt som det stärker dina händer.
  4. Rehabilitering: PRO Putty används inom arbetsterapi och fysioterapi för skonsam återhämtning efter skador eller operationer.

Varför PRO Putty?

Färgkodade styrkenivåer: Anpassa träningen med olika motståndsnivåer för att möta dina individuella behov. Perfekt till ett progressivt träningsprogram.

Premiummaterial: Tillverkad av högkvalitativt silikongummi, fri från latex, gluten och kasein, för säker användning.

Mångsidig användning: Utöver handträning kan terapileran förbättra koncentration, finmotorik och koordination.

Enkel att använda: Kladdfri och behåller formen utan att smula. Tvätta händerna före användning för att undvika smuts och bibehålla ett jämnt motstånd i puttyn.

PROcare Putty ska förvaras i behållaren när den inte används och bör inte placeras på mattor eller textilier. Om du har fått något på kläderna kan du använda isopropylalkohol.

Så här använder du PRO Putty för träning och rehabilitering

För att dra nytta av träningsfördelarna behöver du bara några minuter om dagen. Knåda, forma, och skulptera för att stärka dina händer och fingrar.

För övningar där syftet med Putty är rehabilitering bör doseringen av Putty följas av instruktioner från antingen en ergo-, fysioterapeut eller en läkare. De kommer att ge dig ett träningsprogram med instruktioner om antalet repetitioner och intensitet. Din terapeuten/läkare skal alltid informeras om smärta uppstår i samband med träning.

PRO Putty från PROcare- för optimal handträning och stressreduktion!

Utforska vår Therapy Putty; PROPutty och ge dina händer den styrka och smidighet de förtjänar samtidigt som du njuter av en rolig och avkopplande träningsupplevelse.

Norton
Handla med sinnesfrid
100% säker shopping genom Norton
PEPPOL faktura